Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

5 nápadů, jak strávit kvalitní čas jako maminka a dcera

Už jste někdy přemýšleli nad tím, že by Den matek nemusel být jen o květině a blahopřání? Co kdyby to byl den, který nabízí prostor pro upevnění vztahu matky s dcerou? Den plný společných zážitků a smíchu, na který budete vzpomínat ještě hodně dlouho? 

Mezi „trávíme spolu hodně času“ a „strávily jsme spolu opravdu kvalitní, krásný čas“ může někdy být velký rozdíl.

Jsem Bára Znamenáčková a jsem koučka osobnostního rozvoje. Pracuji se svými klienty na posilování jejich sebevědomí, překonávání životních překážek a nalezení vnitřního klidu. Společně s deNaturou jsme si připravili tento článek plný tipů, ze kterého máme velkou radost! Věříme, že pro vás bude inspirací.

Tip č. 1: Procházka, kde jsou telefony zakázány

Jděte společně na procházku, během níž budou telefony zakázány. Neberte to doslova. Využijte je ale maximálně jako navigaci anebo v případě nouze. Ale žádné reagování na oznámení ze sociálních sítí, pracovní hovory ani odepisování. 

Chvíle bez technologií vám umožní ponořit se do přítomného okamžiku. Využijte, že vás nic neruší, a povídejte si. Můžete zkusit metodu mindfulness neboli všímavost. Koukejte společně okolo sebe, poslouchejte zvuk lesa nebo přírody a vnímejte ten klid. 

Tip č. 2: Společná lekce cvičení

Není to super kombo? Procvičit tělo, odreagovat se a vypustit veškeré starosti všedních dnů? Někdy je potřeba vybočit ze zaběhlých kolejí a udělat něco, co jsme ještě nikdy předtím neudělali. 

Co tím myslím? No třeba přihlásit se na taneční lekci, i když si myslíte, že neumíte tančit. Nebo si střihnout společnou lekci jógy, i když je to podle vás nuda. A ta představa… nekonečno smíchu v kombinaci s tím, že děláte něco pro své zdraví! A společně! 

Ale stejně mám ještě nápad, jak to vyšperkovat úplně. Co to spojit s nějakou odměnou? Když vás po cvíču bude honit mlsná, zajděte na dezert do oblíbené kavárny. Věřím, že tentokrát bude zcela bez výčitek a zasloužený.

Tip č. 3: Domácí kosmetický salon

Jsme ženy! A sebepéče v tomto ohledu k nám prostě neodmyslitelně patří. A co kdybyste si full-service kosmetiku připravily společně doma! Úplně si to dokážu představit. Kosmetické ošetření si můžete dopřát navzájem anebo společně, to už je na vás.


Připravte si všechno, co budete potřebovat. Vyzkoušejte zázraky, jako je gua sha nebo face roller. Spolehlivě stimulují lymfatický systém, zmírňují otoky, zlepšují prokrvení, a vaše pleť díky tomu zůstane krásně napnutá a pružná. 

A pokud chcete už opravdu jen relaxovat, ideální volbou bude obličejová maska. Viděla bych to na útulné posezeníčko na gauči u oblíbeného seriálu nebo filmu. A na závěr vašeho kosmetického večera nezapomeňte na hydratační a anti-age sérum. 

Tip č. 4: Karty pro hlubší rozhovory

Jak už víme, upřímná komunikace je stavebním kamenem každého vztahu. Posilte a pozvedněte svůj vztah hlubšími rozhovory s pomocí komunikačních karet. Každá karta obsahuje různé typy otázek, na které neexistuje žádná špatná nebo správná odpověď. A nejlepší na tom je, že se dají karty vzít kamkoliv „hrát“ můžete třeba i při delší cestě autem. 

Je dost možné, že se neubráníte silným emocím, smíchu nebo i slzám, ale za zkoušku rozhodně stojí. Tyto karty mohou být skvělým nástrojem pro sdílení pocitů a zlepšení vaší komunikace. 

Které komunikační karty pořídit? Tady je pár tipů:

  • Mluvme spolu
  • Hlubina
  • Smysluplné rozhovory

Tip č. 5: Společné malování 

Určitě jste už někdy slyšely o antistresových omalovánkách. Jen pro ujištění a upřesnění abyste je mohly společně vymalovávat, nemusíte nutně být ve stresu. 😀 Připravte si nejrůznější barvičky pastelky, vodovky, tempery a vžijte se společně do rolí umělkyň. 

A abych nezapomněla! Sklenička dobrého vína při takové příjemné aktivitě určitě neuškodí! Vaší fantazii se meze nekladou! Pokud budete s výsledkem spokojené, můžete požádat dalšího člena rodiny a nechat ho rozhodnout o tom, kdo z vás dvou je lepší malířka. Je to na vás, užijte si společně strávený večer! 

Udělejte si dámskou jízdu po svém tak, jak to máte rády. Nelámejte nic přes koleno a prostě si to užijte. Vypusťte páru. Spolu.

Dovolím si ještě takový malý, ale velký reminder. Buďme vděční za to, co v životě máme, protože ty nejcennější věci v životě nejsou věci!

Jmenuji se Barbora Znamenáčková a jsem koučka osobnostního rozvoje. Díky metodám koučinku pomáhám svým klientům nalézt řešení, která jim pomohou v každodenním životě. A to miluji! 

Zajímá Vás koučink? Přemýšleli jste nad tím, že to může být přesně to, co potřebujete? Neváhejte a zarezervujte si online konzultaci na 15 minut ZDARMA. Můžete jen získat! Bude to váš čas a ptát se můžete na cokoliv. Probereme, jak koučink probíhá a co od něj můžete očekávat. Budu se na vás opravdu moc těšit!

www.kouckabara.cz

Čtete raději slovensky?

Pak pro vás máme dobrou zprávu! Tento článek si totiž můžete přečíst i na našem slovenském webu.

Číst slovenskou verzi