Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Podle čeho vybrat nejlepší sérum na řasy?

Vaše řasy nejsou tak dlouhé, husté a plné, jak byste si představovali? Máte pocit, že vypadávají rychleji, než rostou? Pak jste tu správně! Podíváme se společně na to, jak řasy rostou, jak můžete jejich růst podpořit pomocí séra a podle čeho to nejlepší sérum pro vaše řasy vybrat.

Jak probíhá růst řas

Růst řas funguje na stejném principu, jako je tomu u ostatních typů ochlupení na lidském těle – včetně vlasů, vousů, chlupů a obočí. Vyrůstají z malých struktur v pokožce, které se nazývají vlasové folikuly.

Ve folikulech vše začíná produkcí vlasových buněk, ze kterých později vznikají řasy. Buňky se pohybují vzhůru, vyrůstají z folikulu a plní se bílkovinou zvanou keratin, která jim dodává pevnost a strukturu. Řasy postupně rostou a prodlužují se, dokud nedosáhnou své maximální délky. Jakmile k tomu dojde, řasa vypadne a uvolní místo pro novou řasu, která vyroste na jejím místě. 

Jak rychle rostou řasy

Každá řasa prochází procesem růstu – od buňky přes prodlužování až po vypadnutí – nezávisle na ostatních. To znamená, že každá řasa, kterou aktuálně na svém očním víčku vidíte, včetně těch, které ještě ani nevidíte, se nachází v jiné fázi růstového cyklu. Fáze růstového cyklu existují celkem tři, z nichž každá trvá jinak dlouhou dobu.

Anagenní fáze růstu řas

Anagenní fází to všechno začíná. Dochází při ní k rychlému dělení a produkci buněk uvnitř vlasového folikulu. Z buněk postupně vzniká řasa a začíná růst do délky. Řasa pokračuje v růstu až do chvíle, kdy folikul začne přecházet do další růstové fáze. To znamená, že výsledná délka řasy záleží do velké míry na tom, jak dlouho trvá její anagenní fáze. Obvykle to bývá přibližně 30–45 dní.

Katagenní fáze růstu řas

Katagenní fáze střídá fázi anagenní. Jedná se o přechodnou fázi, která trvá přibližně 2–3 týdny. Vlasový folikul se při ní smršťuje. Řasa zůstává na svém místě, ale už dál neroste. 

Telogenní fáze růstu řas

Poslední fází je fáze telogenní, tedy klidová. Řasa při ní stále zůstává na svém místě, ale folikul pod ní začíná tvořit novou řasu. Telogenní fáze trvá přibližně 3 měsíce a končí tím, že stará řasa vypadává. Na jejím místě začíná vyrůstat nová řasa a celý růstový cyklus se opakuje. 

deNatura tip

Růstový cyklus řas je hlavním důvodem toho, že se u každé zákaznice projeví první účinky séra na řasy po jinak dlouhé době – záleží totiž na tom, ve které fázi cyklu se její řasy právě nachází. Do 3 měsíců ale můžeme garantovat výsledky úplně všem!

Co ovlivňuje růst řas

Růst řas je – stejně jako všechny procesy v lidském těle – závislý na několik faktorech. V největší míře ovlivňují činnost vlasových folikulů tyto faktory:

  • Věk (s přibývajícím věkem se růst řas zpomaluje)
  • Genetické predispozice
  • Hormonální změny 
  • Péče o oblast očí
  • Stravování a dostatek vitamínů

Jak podpořit růst řas?

Pokud vás trápí krátké, lámavé řasy, máme pro vás několik tipů, jak je posílit a podpořit jejich růst:

  • Zařaďte do stravy dostatek vitamínů – Vitamíny a minerály mají na růst a zdraví řas veliký vliv. Přidejte do svého jídelníčku potraviny bohaté na biotin, niacin, kyselinu pantotenovou, vitamíny A, C a E a nezapomeňte na minerály, jako jsou železo a zinek. A pokud chcete mít jistotu, že svým řasám dáváte naprosté maximum, dopřejte jim vitamínový komplex deNatura.
  • Buďte k řasám šetrní – Dejte pozor, abyste řasy nepoškodili a nepolámali. Může k tomu dojít při mnutí očí, tahání za řasy a neopatrném odstraňování make-upu.
  • Důkladně odličujte řasy – Ať jste večer sebeunavenější, udělejte si čas na důkladné odlíčení řasenky a make-upu pomocí šetrného odličovače. Zbytky kosmetiky a nečistot řasy zbytečně zatěžují a mohou způsobit jejich lámavost.
  • Vyzkoušejte sérum na řasy – Pokud chcete podpořit růst řas opravdu ve velkém, vyzkoušejte růstové sérum. Obsahuje kombinaci účinných složek, které řasy vyživují a podporují jejich zdravý růst.

deNatura tip

Přečtěte si také: 4 základní návyky pro zdravé řasy
Připravili jsme si pro vás pár rad, které dlouhodobě pomáhají zdraví a kvalitě vašich řas – představují ideální způsob, jak podpořit fungování růstového séra na řasy!

Jak funguje sérum na řasy

Sérum na řasy patří k nejúčinnějším způsobům, jak podpořit růst řas (a úplně nejlépe funguje v kombinaci s ostatními tipy, které jsme uvedli!). Séra jsou navržena tak, aby poskytla folikulům potřebnou dávku výživy a pomohla jim produkovat delší, hustší a silnější řasy. I když se různé typy sér liší složením a mnohdy i efektivitou, jejich mechanismus je obvykle velmi podobný.

Vyživuje vlasové folikuly

Podpora růst řas začíná od vlasových folikulů. Proto jsou séra navržená tak, aby jejich složení poskytovalo folikulům výživu, kterou potřebují ke správné činnosti. Při výběru toho nejlepšího séra na řasy hledejte v jeho složení rostlinné výtažky a peptidy, které dodávají folikulům minerály, antioxidanty a aminokyseliny, a biotin s panthenolem, které hrají zásadní roli v produkci keratinu. 

Dostatek výživy vlasovým folikulům nepřímo zajišťují také další látky, jako je extrakt z korejského ženšenu (Panax Ginseng), extrakt z rostliny Swertia Japonica nebo extrakt z kořene puškvorce obecného (Acorus Calamus). Podporují totiž cirkulaci krve, kterou se k folikulům dostávají potřebné živiny a kyslík.

Prodlužuje anagenní fázi růstového cyklu

Séra na řasy také prodlužují anagenní fázi cyklu, během níž řasy rostou do délky. Už jsme zmínili, že délka anagenní fáze má rozhodující vliv na výslednou délku řas. To znamená, že když sérum tuto fázi prodlouží, řasy dosáhnou větší délky. 

O prodloužení růstové fáze řas se v sérech starají peptidové komplexy, jako je biotinoyltripeptid-1 a myristoylpentapeptid-17. Tyto peptidy stimulují tvorbu keratinu, který je důležitý pro tvorbu strukturálního proteinu v řasách, čímž umožňují řasám růst déle a podporují jejich celkové zdraví.

Některá séra na řasy využívají k oddálení telogenní fáze analogy prostaglandinů, jako je bimatoprost. Jedná se ale o látky, které mohou vyvolat vedlejší účinky. 

Chrání řasy před poškozením

Kromě toho, že séra podporují růst nových řas, také chrání ty stávající. Brání jejich poškození vlivem vnějšího prostředí, make-upu a nadměrného zatěžování. K takovým složkám patří například extrakt z korejského ženšenu, zinek, extrakt z dýňových semen, vitamín E a další antioxidanty, které chrání řasy před oxidačním stresem.

Séra na řasy mohou také obsahovat hydratační složky, jako je hyaluronát nebo panthenol, které řasy hydratují a brání před křehkostí a zvýšenou lámavostí.

Jak vybrat nejlepší sérum na řasy: Recenze mluví za vše

Pokud už po sérech na řasy nějakou tu dobu pokukujete, pak určitě víte, že je jich na trhu nepřeberné množství. Liší se složením, způsobem aplikace, cenou a samozřejmě také kvalitou. Podle čeho byste měli vybírat to nejlepší sérum na řasy?

  • Složení séra na řasy – Při výběru séra na řasy se zaměřte na jeho složení. Prohlédněte si důkladně kompletní složení (které by u kvalitního séra rozhodně mělo být k dispozici). Účinné sérum na řasy by mělo mít co nejvíce složek, jejichž vliv popisujeme v předchozích odstavcích. 
  • Aplikace séra – Můžete vzít v potaz také způsob aplikace. Některá séra se aplikují každý den, u některých stačí pouze několikrát v týdnu – v tom případě je ale často počítat s pomalejším nástupem účinku. U všech sér na řasy ovšem platí, že pravidelnost je naprosto zásadní!
  • Recenze zákazníků – Nejvíc vám toho o séru na řasy prozradí zkušenosti ostatních zákaznic. Než se rozhodnete pro nákup, prohlédněte si fotky před a po a přečtěte si recenze. Séra samozřejmě u každého budou působit trochu jinak, ale pokud má produkt velké množství pozitivních recenzí, velmi pravděpodobně se na jeho účinnost můžete spolehnout.

Recenze našich zákaznic

 

 

Syntetické, nebo přírodní sérum na řasy? Diskuze o vedlejších účincích

O kvalitě, bezpečnosti a efektivitě séra na řasy rozhoduje jen a pouze jeho složení. Proto by vás právě seznam ingrediencí měl zajímat jako první – a to nejen z hlediska účinků jednotlivých složek, jak už jsme zmínili, ale také z hlediska jejich původu. 

Přírodní sérum na řasy

#produkty#/serum-na-rasy-kategorie/

Přírodní séra na řasy jsou vytvořena primárně ze složek přírodního původu. Patří mezi ně peptidy, rostlinné výtažky, jako je ženšen, výtažek z dýňových semínek nebo výtažek ze Swertia japonica, a také minerály a vitamíny, jako je biotin a tokoferol.

Přírodní séra využívají silné účinky jednotlivých složek na růst řas – ať se jedná o výživu, podporu proudění krve, hydrataci, nebo antioxidační účinky – a kombinují je tak, aby zajistila řasám přesně to, co k rychlejšímu a zdravějšímu růstu potřebují. 

Výhodou přírodních sér na řasy je v první řadě jejich šetrnost, která je obzvlášť v okolí očí velmi důležitá. Obvykle nezpůsobují žádné podráždění ani vyrážku, a jejich účinky navíc podporují nejen řasy, ale celkové zdraví organismu. Je potřeba počítat s tím, že si na první viditelné výsledky počkáte o něco déle – jakmile se ale objeví, jsou dlouhodobé, protože jsou založené na posilování vlasových folikulů.

Využití hormonů v séru na řasy

Opakem přírodních sér jsou ta s obsahem analogů prostaglandinů, jako je bimatoprost. Jedná se o synteticky vytvořené látky, které napodobují činnost hormonů přirozeně se vyskytujících v těle. Vážou se na specifické receptory ve vlasových folikulech řas a podporují tak jejich růst. Protože se ale jedná o látky, které byly původně určeny jako léky, mohou mít analogy prostaglandinů v sérech na řasy také několik nežádoucích účinků, o nichž se v poslední době diskutuje mezi odborníky. 

deNatura tip

Přečtěte si také: Je možné vyrobit si domácí sérum?
Zjistěte, jak fungují séra na řasy, které složky jsou dobré pro jejich růst – a jestli ho můžete podpořit pomocí domácích receptů.

Podle garance poznáte kvalitu

Stále váháte s výběrem růstového séra na řasy? Nejste si jistá, že je to pro vás to pravé, nebo se obáváte, že se nedočkáte požadovaného výsledku? Pak pro vás máme dobrou zprávu!

Na přírodní růstové sérum na řasy deNatura poskytujeme 100% záruku vrácení peněz. Jsme si totiž naprosto jistí, že nejpozději do 3 měsíců uvidíte výsledky, se kterými budete spokojená. A v případě, že k tomu nedojde a účinky séra vidět nebudou, jednoduše vám vrátíme celou částku. To za zkoušku stojí, no ne?

Garancí účinnosti sér to nekončí...

Garanci vrácení peněz nabízíme nejen u našich růstových sér, ale i u všech ostatních produktů. Pokud vám náš produkt z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat, můžete ho (i použitý) do 14 dnů jednoduše vrátit a my vám pošleme zpět peníze.

Více o garanci

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!