SLEVA 20 % na výhodné balíčky pro maminku s dcerou s kódem denmatek20

deNatura darovala 60 000 Kč desítkám dětí s handicapem

Vzpomínáte na dobročinnou akci, kterou jsme uspořádali v listopadu 2023? Rozhodli jsme se v ní podpořit českolipskou neziskovou organizaci TATA, která se stará o desítky dětí s handicapem

Založili jsme veřejnou sbírku, do které jsme pak přispěli nejen my, ale i naši zákazníci a další dárci. A musíme se přiznat, že zájem o tuto akci předčil naše očekávání! Pojďte se s námi podívat na to, jak sbírka proběhla a na co všechno se vybrané peníze využily.

Proč právě TATA?

🍃 TATA sídlí v České Lípě, odkud i my sami pocházíme, a Honza s Laurou jsou dokonce příbuzní zakladatele organizace Radka. Již od začátku se v Prostoru TATA zapojujeme do aktivit, pomáháme a s úžasem sledujeme, jak skvěle se tam o svěřené děti starají. I proto jsme dobře věděli, že za to finanční pomoc této organizaci stojí.

🍃 Prostor TATA je také (možná jedinou) neregistrovanou neziskovou organizací v České republice. To znamená, že její provoz nijak nefinancuje stát a peníze od dárců jsou pro ni o to cennější.

Jak pomáhala deNatura?

🍃 Na platformě donio.cz jsme založili veřejnou sbírku, na kterou mohl přispět kdokoliv.

🍃 Zároveň na našem e-shopu probíhala akce, během níž jsme z každé objednávky přispěli 200 Kč. Celkem jsme tak díky našim úžasným zákazníkům mohli dětem s nejtěžším stupněm postižení darovat 60 000 Kč

🍃 V pátek 22. 12. jsme se zúčastnili vánoční besídky v prostoru TATA. Nechyběly řízky s bramborovým salátem, cukroví a samozřejmě dárečky. Měli jsme možnost strávit s dětmi skvělý den, dokonce jsme se připojili k asistentům a pomáhali jsme dětem s handicapem při jídle. A také jsme zakladateli Radkovi a dalším členům TATA předali symbolický šek na částku, kterou deNatura přispěla do sbírky. 

🍃 Z besídky dokonce vzniklo krátké video. Podívejte se, jak to probíhalo:

Kolik peněz se vybralo celkem? 

🍃 Kromě deNatury přispělo dalších 73 dárců celkem více než 50 000 Kč.

🍃 Dohromady se tak ve sbírce na donio.cz vybralo 110 422 Kč. Máme obrovskou radost, protože tato částka skutečně pomůže zlepšit život všem klientům, kteří neziskovou organizaci navštěvují. 

Na co peníze poputují?

🍃 Větší část peněz bude využita na vybavení tréninkového (chráněného) bydlení, které v Prostoru TATA pravidelně probíhá. Klienti se v tréninkovém bytě učí vařit, uklízet, vykonávat základní hygienu a další návyky, které jim pak pomáhají lépe fungovat v běžném životě. Jedná se o nesmírně užitečný, ale také velmi náročný projekt – fyzicky, psychicky i finančně.

🍃 Dále peníze poslouží k zaplacení provozních nákladů a k předplacení několika měsíčního pronájmu prostoru, kde TATA sídlí.

Moc děkujeme všem, kdo se s námi do sbírky zapojili. Věříme, že vás upřímná radost dětí, které jsme společně obdarovali, potěšila stejně jako nás!

Chcete také přispět?

Sbírka už sice skončila, ale pokud byste organizaci přesto rádi něco málo přispěli, stále máte možnost. Při nákupu produktů deNatura teď v košíku nově najdete políčko „příspěvek 50 Kč na dobročinnou sbírku“. Stačí, když kliknete na tlačítko „přispět“ a dokončíte objednávku, a vaše padesátikoruna poputuje rovnou k dětem v organizaci TATA.

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!

Jste ze Slovenska?

Pak pro vás máme dobrou zprávu! O deNatuře, přírodní kosmetice a o všem, co děláme, si teď můžete přečíst i ve slovenštině.

Přejít na slovenský web