SLEVA 20 % na výhodné balíčky pro maminku s dcerou s kódem denmatek20

Jak vybrat nejlepší řasenku pro neodolatelný objem a délku řas

Maximální objem, ohromující délka, svůdné natočení, výrazná barva… Přesně to by většina z nás chtěla od svých řas. Je ale vůbec možné, aby vaše řasy byly takhle dokonalé? Ano – s tou správnou řasenkou! Pojďme se podívat, podle čeho vybrat tu nejlepší řasenku pro vaše řasy.

Který typ řasenky je nejlepší

Není řasenka jako řasenka. Svůj výběr byste měli začít tím, co od ní vlastně očekáváte. Chcete podpořit objem řas, prodloužit je, nebo vypadat dobře i na koupališti? 

Objemová řasenka

Objemová řasenka je vyvinuta tak, aby vytvářela dojem plnějších, hustších řas. Dosahuje toho pomocí specifických složek, jako jsou vosky (například včelí, karnaubský) pro hustotu řas, polymery, které na řasách vytvářejí film pro dosažení lepší struktury, a mnohdy také drobná vlákna, která přilnou k řasám a znásobí jejich objem. 

Specifický je i kartáček objemových řasenek. Obvykle je opatřen štětinkami, které řasy oddělí a pomohou nanést řasenku rovnoměrně

Prodlužující řasenka

Pokud toužíte po delších řasách, můžete zvolit řasenku s prodlužovacím efektem. Podobně jako objemová řasenka obsahuje vlákna, která se přichytí na řasy a prodlouží je, a polymery s dlouhým řetězcem

Kartáček prodlužující řasenky má obvykle dlouhé, tenké štětinky, díky kterým nanesete řasenku po celé délce řas. 

deNatura tip

Přečtěte si také: Jak na dlouhé řasy?

Voděodolná řasenka

Voděodolná řasenka je navržena tak, aby se ani při namočení nerozmazala a pevně držela na řasách. Můžete se na ni spolehnout v dešti a sněhu, při sportu, mnohdy i při plavání (záleží ovšem na odolnosti konkrétní řasenky). Je ale potřeba počítat s tím, že řasenka odolává vodě i při odličování. Budete tak muset použít odličovač speciálně určený pro voděodolné přípravky.

Ztmavující řasenka

Pokud vás trápí světlé, nevýrazné řasy, můžete zvolit řasenku se ztmavujícím účinkem. Jejím hlavním cílem není ani zahuštění, ani prodloužení řas, ale především dodání výrazné barvy. Řasenka obsahuje pigment, který při nanášení přilne k řasám a dočasně je ztmaví. 

Ženám se světlejšími řasami a pletí tak k ohromujícímu vzhledu mnohdy stačí použít řasenku s pigmentem, která vytvoří výrazný kontrast.

Řasenka, která umí všechno

Ne všechny řasenky jsou ovšem pouze objemové, prodlužující, ztmavující nebo voděodolné. Existují i takové, které kombinují více těchto schopností a dokážou vám zajistit objem i délku – nebo dokonce objem, délku, pigment i voděodolnost naráz!

Patří k nim například objemová řasenka deNatura. Vaše řasy dokonale zahustí, prodlouží, dodá jim pigment, a navíc odolá i vodě.

Nejlepší řasenka pro váš typ řas

Každé řasy jsou trochu jiné. Někdo má od přírody řasy dlouhé, někoho trápí příliš světlé řasy, jiný by si přál větší objem. A podle toho, jaké vaše řasy jsou, byste měli také vybírat tu správnou řasenku. Ne, že byste nemohli použít jakoukoliv, ale správně vybraná řasenka dokáže překrýt jakékoliv nedostatky a vyzdvihnout vaše přednosti.

Tip od deNatury:

Pokud nevíte, který typ řas je ten váš, nebo byste chtěli vylepšit od každého trochu, pak se poohlédněte po univerzálnější řasence, která toho umí víc najednou.

Krátké řasy

Trápí vás krátké, nevýrazné řasy? Vybírejte řasenku s prodlužujícím efektem. Ideální je tenký kartáček s dlouhými štětinkami, který vaše řasy viditelně prodlouží. Prodloužení můžete kombinovat také se zahuštěním.

Jemné řasy

Vaše řasy jsou jemné, slabé, vypadávají a pod tíhou řasenky se lámou? Hledejte kulatý kartáček s rovnoměrnými štětinkami, který vaše řasy zahustí, ale příliš nezatíží

Tip od deNatury:

Trápí vás krátké, řídké řasy? Dopřejte jim délku a objem s růstovým sérem na řasy! Je složeno z bio peptidů, vitamínů a rostlinných výtažků, které dodávají folikulům řas výživu a podporují růst delších, hustších a viditelně zdravějších řas.

Rovné řasy

Máte rovné řasy, které se ne a ne zakroutit? Zahnutý kartáček je jasná volba, nejprve ale řasy jemně natočte pomocí kleštiček na řasy.

Dlouhé řasy

Jsou vaše řasy od přírody dlouhé? Využijte toho! Pořiďte si řasenku se zahnutým kartáčkem, který vaše řasy krásně natočí. Můžete zvolit také řasenku s pigmentem pro skutečně ohromující efekt dlouhých, tmavých řas.

Nepravidelné řasy

Nepravidelné řasy, místy dlouhé, místy krátké, jsou obvykle výsledkem předchozích úprav nebo poškození. Hledejte řasenku s vyživujícím složením, která podpoří přímo vlasové folikuly a pomůže vašim řasám se uzdravit.

Tip od deNatury:

Dopřejte svým řasám výživu, kterou potřebují, s vitamínovým komplexem deNatura. Obsahuje 27 účinných přírodních látek, které podporují zdraví vlasových folikulů řas.

#produkty#/vitaminovy-komplex-kategorie-packy/

Chcete nejlepší řasenku na světě? Na tomhle záleží

#produkty#/objemova-rasenka-kategorie/

Výběr by měl začít typem řasenky, ale neměl by jím skončit. Kvalitní řasenka, která splní vaše očekávání, se pozná i podle dalších parametrů. Na co si dát při hledání té pravé řasenky pozor?

Šetrné složení řasenky

K vašim řasám by se měly dostat jen ty nejkvalitnější a nejbezpečnější složky, které nepodráždí okolí očí. My proto při výrobě kosmetiky sázíme na vysoký podíl přírodních složek. Přírodní složení je totiž k pleti obvykle velmi šetrné a správně vybrané složky mohou být také neuvěřitelně účinné.

Objemová řasenka deNatura má přírodní složení s kyselinou hyaluronovou, vitamíny, minerály a biotinem, které řasy zároveň vyživuje.

Přírodní složky mohou navíc řasy nejen zahustit, prodloužit či ztmavit, ale také jim dodat potřebnou výživu. To znamená, že kvalitní řasenka s přírodním složením vám může pomoci k dlouhodobě většímu objemu a délce řas tím, že zároveň podporuje jejich růst zevnitř. 

Kartáček je stejně důležitý jako složení

Při výběru řasenky nejde pouze o její složení. O tom, jak velký objem nebo délku zvládne vašim řasám dodat, rozhoduje také kartáček. Jaký by měl být dokonalý kartáček řasenky?

  • Kartáček s dlouhými, tenkými štětinkami a hřebenovitým tvarem řasy prodlouží.
  • Husté, krátké štětinky s huňatým tvarem řasám dodají především objem.
  • Zahnutý kartáček dokáže řasy efektně nadzvednout a natočit.
  • Rovnoměrně rozmístěné štětinky zajistí rovnoměrné nanesení řasenky.

Běžně se ale setkáte s kartáčkem, který má od každého trochu. Důležité je, aby se vám dobře držel a řasenka se s ním dobře nanášela

Výběr řasenky: recenze prozradí vše

Jako při výběru jakéhokoliv jiného produktu vám jako vodítko mohou posloužit recenze ostatních uživatelů. Nezapomínejte při tom, že řasy máme každý jiné. To, co vyhovuje ostatním, nemusí vyhovovat vám. 

Recenze řasenek vám ale mohou pomoci odhalit případné nedostatky produktu. Dozvíte se, jakou má řasenka odolnost, zda netvoří hrudky nebo jak dobře drží při namočení

Nejlepší řasenka z drogerie?

Teď už víte, který typ řasenky chcete i na co si při výběru dát pozor – ale kde tu nejlepší řasenku vlastně pořídit? Dá se sehnat v drogerii?

Na tu pravou řasenku můžete samozřejmě narazit i v drogerii, kde si ji navíc můžete vyzkoušet a zjistit, zda vaši pokožku nedráždí. Ani v tomto případě byste ovšem neměli zapomínat na pečlivé pročtení složení, i když se vám může zdát, že tak v drogerii strávíte celou věčnost. U řasenky z drogerie je také těžší zjistit, jak s ní byli spokojeni ostatní. 

Proto řada žen vybírá řasenky raději na internetu nebo přímo u výrobce. Mohou si v klidu přečíst složení produktu, zjistit, k čemu jednotlivé složky slouží, a prohlédnout si zkušenosti a recenze ostatních. 

deNatura tip

Přečtěte si také: Podle čeho vybrat nejlepší sérum na řasy?

Objemová řasenka deNatura

Chcete objem, ale i délku? Toužíte po tmavších řasách? Hledáte řasenku, která vydrží i v horku, dešti a při sportování? A nejraději byste svým řasám ještě navíc k tomu všemu dopřáli pořádnou dávku výživy? Pak se vám bude líbit nová, vylepšená objemová řasenka deNatura!

#produkty#/objemova-rasenka-2-kategorie/

Je navržena tak, aby vám dodala objem a prodloužila řasy. Obsahuje pigment, který řasy krásně ztmaví, a je samozřejmě voděodolná, aby vám objem vydržel celý den. Přidali jsme do ní navíc několik účinných látek z našeho růstového séra, které zajistí řasám výživu a podpoří jejich dlouhodobý růst. A v neposlední řadě má dokonalý kartáček, díky kterým řasenku nanesete rovnoměrně a řasy při tom natočíte. 

 

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!

Jste ze Slovenska?

Pak vám jistě udělá radost, že deNatura je teď k dispozici i slovenským zákaznicím! Pokud vás zaujala naše objemová řasenka, stačí přejít na náš slovenský web, kde si ji můžete objednat!

Přejít na slovenský web