Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Jak na dlouhé řasy? Je možné vyrobit si domácí sérum?

Nic nezvýrazní oči tak jako krásné, plné, dlouhé řasy. Pro mnoho z nás jsou takové řasy ovšem nesplnitelným snem. Anebo ne? Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám k dlouhým řasám pomohou a navíc vám prozradíme, jak fungují séra na řasy!

Jak rostou řasy

Růst řas je velmi podobný růstu vlasů nebo obočí, ale přesto se v některých ohledech liší. Abyste mohli o řasy správně pečovat, podpořit jejich zdravý růst a získat delší řasy, je potřeba ze všeho nejdříve porozumět jejich růstovému cyklu.

Řasy stejně jako vlasy a obočí vyrůstají z vlasových folikulů. Jsou to malé otvory v kůži, které se v případě řas nacházejí na okraji očních víček. V porovnání s vlasovými folikuly v pokožce hlavy jsou menší a nejsou usazeny tak hluboko pod povrchem pokožky. Řasy, které z folikulů vyrůstají, procházejí třemi růstovými fázemi.

Anagenní (růstová) fáze růstu řas

Během anagenní (růstové) fáze folikuly produkují nové buňky a řasy vyrůstají do délky až jednoho centimetru. Tato fáze trvá zhruba 3045 dní čím déle trvá růstová fáze, tím spíš budete mít husté a dlouhé řasy!

Katagenní (přechodná) fáze růstu řas

Po anagenní fázi přichází fáze katagenní, tedy přechodná. Trvá zhruba dva týdny, během nichž se vlasový folikul začne smršťovat, přestane produkovat nové buňky a řasy se postupně ztenčí.

Telogenní (klidová) fáze růstu řas

Během poslední, telogenní fáze vlasový folikul odpočívá a nevyrůstají z něj žádné řasy. Stará řasa vypadne a folikul se připravuje na opakování celého růstového cyklu. Folikuly neprocházejí těmito fázemi všechny najednou, takže zatímco některé folikuly jsou v klidové fázi, jiné aktivně produkují krásné, dlouhé řasy.

Správná péče o řasy

Střídání růstových fází ale samo o sobě nezaručí růst dlouhých řas. Je potřeba o řasy správně pečovat, podporovat zdraví folikulů a vyhýbat se poškození řas.

Co dělat pro dlouhé řasy

Odličujte se opatrně a důkladně

Při odličování řasenky okolí očí nedrhněte. Používejte jemný odličovací přípravek na olejové bázi, který řasenku rozpustí, a následně řasy jemně omyjte vodou. A hlavně odličujte poctivě každý večer. Když půjdete spát s make-upem a řasenkou, vaše řasy budou ráno slabší a vysušené.

deNatura tip

Přečtěte si také: 5 chyb, které ženy dělají při péči o řasy

Vyživujte řasy

Dlouhé řasy potřebují pořádnou dávku výživy. Dopřejte jim séra, oleje, kondicionéry a látky, které podporují proudění krve. Ta má totiž na starost přísun kyslíku a živin vlasovým folikulům.

Dodejte řasám vitamíny

Pokud chcete husté a dlouhé řasy, zajistěte jim dostatečný přísun vitamínů, které podpoří jejich růst. Které to jsou?

  • Biotin podporuje tvorbu základní stavební složky vlasů, keratinu.
  • Vitamín E podporuje cirkulaci krve a jeho antioxidační účinky brání poškození vlasových folikulů.
  • Vitamín C je důležitý při tvorbě proteinu kolagenu, který podporuje růst zdravých, silných, dlouhých řas.
  • Vitamín B12 podporuje průtok krve, která dodává vlasovým folikulům a řasám živiny.

Čemu se vyhnout, když chcete dlouhé řasy

 

Vyhněte se teplu

Tím nemyslíme teplo během horkých letních dnů, ale teplo při používání fénu, kulmy a dalších stylingových pomůcek. 

Jak na dlouhé řasy se sérem 

Další možností, jak získat dlouhé řasy, je sérum na řasy. Séra představují účinnou kombinaci látek, které podporují a urychlují růst řas může se jednat o vitamíny, peptidy, výtažky z rostlin a další složky. Pokud se chcete vyhnout zarudnutí a podráždění a zároveň dosáhnout co nejlepších výsledků, vybírejte mezi kvalitními přípravky, které obsahují klinicky ověřené složky. 

#produkty#/sera-na-rasy-denatura/

Sérum na řasy je potřeba používat pravidelně, abyste se dočkali viditelných výsledků. Pokud ho budete jemně nanášet na kraj víčka každý večer před spaním, už za několik týdnů či měsíců můžete mít krásné, dlouhé řasy.

Jak funguje přírodní sérum na řasy

Přírodní séra jsou pro získání dlouhých řas velmi účinná, a navíc bývají k pokožce velmi šetrná. Využívají sílu přírodních složek, vitamínů a extraktů z rostlin k tomu, aby vaše řasy posílily a pomohly jim růst.

Přírodní séra na řasy často obsahují vitamíny s antioxidačními účinky, které brání řasy před působením volných radikálů. Volné radikály jsou molekuly, které poškozují buňky a tkáně v těle včetně vlasových folikulů, jejichž poškození může vést ke snížení růstu a vypadávání řas.

Další složky přírodních sér na vlasy pomáhají zvyšovat průtok krve, která vlasovým folikulům dodává kyslík a potřebné živiny. Folikuly jsou tak lépe vyživené, silnější a produkují delší řasy. Přírodní složení může také podporovat tvorbu stavební bílkoviny vlasů, řas a obočí, keratinu. A některé složky pomáhají řasy hydratovat a dodávají jim tak zdravý lesk.

Lze vyrobit domácí sérum na řasy?

Pokud se zajímáte o to, jaké složky obsahuje kosmetika, kterou používáte, pak vás jistě napadlo, jestli je možné vyrobit si vlastní, domácí sérum na řasy. 

Vyrobit si domácí sérum na řasy je samozřejmě možné – existuje celá řada přírodních složek, které mohou růst řas podpořit. Je ale důležité si uvědomit, že domácí sérum s největší pravděpodobností nebude tak kvalitní jako sérum vyrobené odborníky. Vytvoření bezpečného a zároveň účinného séra, které vám opravdu zajistí zdravé a dlouhé řasy, vyžaduje odborné znalosti a mnohdy dlouhá léta výzkumu. I když se může zdát, že výroba séra, které obsahuje pouze přírodní složky, není náročná, opak je pravdou. Je potřeba dokonale rozumět všem složkám, jejich vzájemným interakcím a minimalizovat jejich vedlejší účinky. 

Abyste si mohli být jistí, že je sérum na řasy stoprocentně bezpečné, musí také projít rozsáhlým testováním a získat potřebné certifikace a osvědčení. K tomu musí splnit řadu velmi přísných podmínek. Nejen, že každá složka v séru na řasy musí být bezpečná, ale také účinná.

I pro nás byl vývoj našeho řasového séra náročný. Společně s týmem kosmetiček, ale i nutričních specialistů jsme dlouho hledali a testovali složení, na které se můžete spolehnout. A právě díky dlouhodobému vývoji a testování jsme byli schopni vytvořit sérum, se kterým vám můžeme dlouhé řasy garantovat

Recenze našich zákaznic

 

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!