Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Jak funguje sérum na řasy?

Přemýšlíte o růstovém séru na řasy, ale pořád jim 100% nevěříte, protože nevíte, jak fungují? Pak jste na správném místě! Pokud vás zajímá, jak sérum na řasy funguje, co obsahuje a jak ho správně používat, přečtěte si následující článek.

Co je to sérum na řasy

Vezměme to pěkně od začátku – co to vlastně sérum na řasy je? Sérum na řasy je kosmetický přípravek, který je určený ke stimulaci růstu a podpoře zdraví řas. Obvykle se jedná o tekutinu nebo gel a nanáší se přímo ke kořínkům řas, kde se složky nejefektivněji vstřebávají. 

Možná máte o jejich účincích tak trochu pochybnosti. I proto jsme připravili tento článek. Sérum na řasy totiž může být velice efektivní a skutečně vám pomoci k delším, hustším a výraznějším řasám – tedy pokud má kvalitní, účinné složení.

Co obsahuje sérum na řasy

Sérum na řasy je vyrobeno z kombinace složek, které svými účinky přispívají k růstu řas a jejich výživě. To ale neznamená, že všechna séra obsahují totéž – mohou se naopak zásadně lišit. 

Přírodní sérum na řasy tvoří primárně složky přírodního původu. Nejčastěji se jedná o kombinaci peptidů, rostlinných extraktů, vitamínů a minerálů. Fungují tak, že dodávají výživu vlasovým folikulům v oblasti řas, a stimulují tak jejich aktivitu. Řasy tím pádem rostou delší, silnější a hustší. Není to tedy žádný „zázrak“, séra jednoduše dodají řasám výživu, kterou potřebují, aby lépe rostly.

Věděli jste, že...

V deNatuře sázíme na produkty s obsahem klinicky testovaných přírodních složek. Nejen, že jsou k vaší pokožce šetrné, ale správně nakombinované přírodní složení je také velice účinné. 

Některá séra jsou ovšem vyrobena za použití dalších látek, nejčastěji se jedná o analogy prostaglandinů. Ty napodobují činnost lidských hormonů a tím stimulují činnost vlasových folikulů a růst delších řas. 


Jak funguje přírodní sérum na řasy?

Už víme, co to sérum na řasy je a co obsahuje, nyní se tedy pojďme podívat na to, jak přesně funguje. 

Vyživuje vlasové folikuly

Princip fungování přírodního séra spočívá primárně v tom, že díky svému pečlivě vybranému složení vyživuje vlasové folikuly v oblasti řas. A když se folikulům pravidelně dostává taková dávka výživy, začnou produkovat silnější a delší řasy.

Jedná se především o peptidy a rostlinné výtažky, díky nimž se folikulům dostává extra dávky vitamínů a minerálů. Ty hrají roli v produkci keratinu, základní bílkoviny, která tvoří řasy. Další složky se pak soustředí na podporu cirkulace krve, a k folikulům tak proudí zvýšené množství živin a kyslíku.

#produkty#/sera-na-rasy-denatura/

Chrání řasy před poškozením

Sérum na řasy dále obsahuje složky, které chrání řasy před poškozením. Jedná se především o antioxidanty, jako je například extrakt z korejského ženšenu, zinek, extrakt z dýňových semen nebo vitamín E, které chrání řasy před oxidačním stresem, oslabením a předčasným vypadáváním. 

V seznamu obsažených látek obvykle narazíte také na hyaluronát nebo panthenol, tedy složky, které zajišťují řasám hydrataci a chrání je před zvýšenou lámavostí a křehkostí.

Prodlužuje růstovou fázi řas

A v neposlední řadě má sérum díky stimulaci produkce keratinu schopnost prodlužovat anagenní fázi růstového cyklu řas. Jedná se o fázi, během níž řasy aktivně rostou do délky. Čím déle tato fáze trvá, tím delší a hustší řasy vyrostou.

Tip od deNatury

Růst řas je velmi podobný růstu vlasů nebo obočí, ale přesto se v některých ohledech liší. Abyste mohli o řasy správně pečovat, podpořit jejich zdravý růst a získat delší řasy, je potřeba ze všeho nejdříve porozumět jejich růstovému cyklu. Přečtěte si více o tom, jak rostou řasy.

Přírodní sérum na řasy deNatura

#produkty#/serum-na-rasy-kategorie/

Zaujalo vás, jak funguje sérum na řasy, a uvažujete o jeho koupi? A co kdybychom vám řekli, že vám dokážeme zaručit jeho účinnost? Přesně to totiž můžete očekávat s přírodním sérem na řasy deNatura!

Jsme si jeho složením a účinností tak jistí, že vám garantujeme viditelné výsledky nejpozději do 3 měsíců. A pokud se jich nedočkáte, vrátíme vám celou částku! 

Opravdu tyto ingredience fungují?

Ve zkratce: ano. V našem séru jsme totiž zkombinovali celou řadu aktivních látek, z nichž každá přispívá k delším a hustším řasám svými specifickými účinky. Dosáhli jsme tak vyváženého složení, které řasy vyživuje, hydratuje a chrání zároveň – tedy přesně to, co potřebují ke zdravému růstu. Tohle jsou ty nejdůležitější složky v našem séru:

Peptidy 

Peptidy (Biotinoyl Tripeptide-1, Myristoyl Pentapeptide-17, Oligopeptide-10) jsou klíčovou součástí našeho séra. Jedná se o řetězce aminokyselin, které fungují synergicky a podporují růst řas a jejich celkové zdraví. Stimulují buňky k tomu, aby produkovaly více keratinu, který je důležitý pro tvorbu strukturálního proteinu v řasách a obočí.

Biotin 

Biotin je jedním z nejdůležitějších vitamínů. Vyživuje řasy a podporuje jejich rychlejší, silnější růst. Díky specifickým účinkům této látky ve svém složení pomáhá sérum restrukturalizovat řasy a obočí.

Kyselina hyaluronová 

Kyselina hyaluronová má v růstovém séru nezastupitelnou roli pro své hydratační vlastnosti. Dokáže přitahovat a udržovat v řasách vlhkost a zároveň vyživuje vlasové folikuly. Řasy jsou díky ní hydratované, silné a nelámou se.

Extrakty z rostlin

Sérum obsahuje pečlivě vybrané rostlinné extrakty, které svými vlastnostmi přispívají ke zdraví a růstu řas. Patří k nim serenoa plazivá, kořen puškvorce, dýňová semínka, ženšen či kropenáč.

Vitamíny A, C, E

V séru najdete také některé z nejsilnějších antioxidantů, které chrání buňky, vyživují a dodávají potřebné základní kameny pro růst pevných, dlouhých a krásných řas.

deNatura tip

Přečtěte si více o složení našeho přírodního séra na řasy.

Za jak dlouho se projeví účinky séra

To, za jak dlouho na sobě zpozorujete první výsledky používání séra na řasy, záleží ve velké míře na růstovém cyklu řas, o kterém jsme se zmínili výše. Účinky séra se totiž projeví až po dokončení růstového cyklu stávajících řas, tedy ve chvíli, kdy nové řasy vstoupí do růstové fáze. 

Proto je tato lhůta u každého trochu jiná. Ze zkušenosti ale víme, že první zlepšení některé zákaznice zaznamenají již po prvních 7–10 dnech používání séra. Po 4-6 týdnech už jsou vidět výsledky prakticky u všech a zaručené, viditelné výsledky se stoprocentně dostaví nejpozději po třech měsících.

Jak používat sérum na řasy, aby fungovalo správně

Abyste se dočkali co nejlepších výsledků, je nutné sérum používat správně. My doporučujeme aplikovat sérum každý večer před spaním, aby mohlo působit přes noc – a pro urychlení může sérum používat dvakrát denně.

Pomocí aplikátoru sérum naneste přímo ke kořínkům řas v horní i spodní linii a nechte jej pár minut působit, než použijete další kosmetické přípravky. Aby se živiny mohly skutečně vstřebat do pokožky, vždy nanášejte sérum na čisté, odlíčené řasy.

Jak podpořit fungování séra na řasy

I když naše sérum umí téměř zázraky, pomocí nikdy nepohrdne. Pokud chcete jeho účinky urychlit a zvýraznit, podpořte ho zdravou, vyváženou stravou a správnou péčí o řasy. Co můžete udělat pro delší a hustší řasy?

  • Dopřejte folikulům vitamíny ve stravě – Nespoléhejte jen na výživu obsaženou v séru a dodávejte řasám vitamíny i ve stravě. Nejdůležitější jsou vitamín B12, biotin, vitamín E a vitamín C.

 

#produkty#/vitaminovy-komplex-kategorie-packy/

  • Důkladně čistěte pleť – Důkladné odličování a odstraňování zbytků make-upu by mělo být samozřejmostí. Nezapomínejte ani na čištění pleti, tonizaci a samozřejmě hydrataci v podobě hydratačních krémů.
  • Nezatěžujte řasy – Řasy můžete při neopatrném zacházení snadno poškodit. Vyhýbejte se proto jejich tahání, mnutí očí, buďte opatrní při prodlužování řas a čas od času jim dopřejte pauzu od make-upu a řasenky.

 

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!