Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Způsoby prodloužení řas: Umělé řasy, lifting, trvalá na řasy

Chcete dlouhé a husté řasy a chcete je hned? Pak jistě pokukujete po nejrůznějších metodách prodlužování řas, jako jsou umělé řasy, lifting, prodloužení nebo trvalá na řasy. Anebo vás možná zaujalo naše přírodní sérum na řasy? Než si vyberete ten nejlepší způsob zkrášlení vašich mrkaček, mrkněte na tenhle článek. Projdeme v něm jednotlivé způsoby prodlužování řas a povíme si o nich více.

Prodloužení řas: Jaké typy prodloužených řas existují?

Pokud se rozhodnete zvýraznit a prodloužit své řasy, setkáte se se širokou škálou možností, od tradičních nalepovacích řas přes natáčky, trvalou na řasy až po kosmetické zákroky. Ať hledáte krátkodobé zkrášlení, nebo dlouhodobé prodloužení, pojďme si shrnout, jaké metody prodloužení řas jsou dnes na výběr.

Permanentní řasy

Pod pojmem permanentní řasy se skrývá nejčastější způsob zkrášlování řas – tedy běžné prodloužení řas, které můžete znát také jako nalepovací nebo umělé řasy. Ačkoliv se může podle názvu zdát, že se jedná o trvalé řešení, řasy ve skutečnosti nejsou permanentní a vyžadují opakované aplikace.

Permanentní řasy se k přírodním řasám připevňují pomocí speciálního pružného lepidla. Drží na řasách několik týdnů, po dobu jejich růstového cyklu, a nakonec společně s nimi vypadávají. Často je tak potřeba průběžně permanentní řasy doplňovat a nahrazovat ty, které vypadnou.

Jak nalepit umělé řasy

Při nalepování umělých řas máte dvě možnosti. Můžete si umělé řasy nechat aplikovat v kosmetickém salonu nebo si je upravit a nalepit sami doma – stejně jako třeba u trvalé na řasy domácí aplikace řas vyžaduje určitou míru zručnosti.

Umělé řasy pro domácí použití se často prodávají v předpřipravené formě proužků, které vcelku pomocí speciálního lepidla nalepíte na řasy. Před aplikací je můžete zastřihnout a upravit podle tvaru vašich řas. Složitější variantou je pak domácí lepení jednotlivých řas, které ale vyžaduje více času i trpělivosti.

V kosmetickém salonu obvykle používají jednotlivé řasy, které se při klasickém prodlužování lepí na jednotlivé přírodní řasy. Pokud vám jde spíše o objem, pak se na každou přírodní řasu nalepuje několik velmi jemných řas, které její objem násobí. Anebo si můžete zvolit hybridní verzi prodlužování řas, při které získáte délku i objem.

deNatura tip

Přečtěte si také: 4 základní návyky pro zdravé řasy

Jak sundat umělé řasy

Ať jde o prodloužení, nebo trvalou na řasy, většina úprav sama zmizí tím, jak vaše přírodní řasy přirozeně vypadávají. U umělých řas je to stejné. A ty zbylé můžete snadno sundat, až vás omrzí. Lepidlo na řasy totiž nezasychá, takže se nemusíte bát trhání a tahání.

Můžete použít odličovač nebo micelární vodu, které lepidlo ještě trochu změkčí. Pomocí prstů nebo ideálně pinzety pak za umělé řasy směrem od vnějšího koutku oka opatrně zatáhněte. Je běžné, že při sundávání umělých řas vypadne i několik vašich vlastních řas, které už byly na konci růstového cyklu. Pokud jich není moc, není to důvod k obavám. 

Trvalá na řasy

Trvalá na řasy je tak trochu jako trvalá na vlasech. Jejím cílem je řasy pozvednout a zvýraznit jejich přirozený tvar. Při trvalé se řasy neprodlužují ani nenalepují, zůstávají vám vaše vlastní. Jen se trochu upraví a natočí pro oslnivější efekt.

Při aplikaci trvalé na řasy se používají řasové natáčky a speciální lepidlo. Řasy se k natáčce na pár minut přilepí, aby se zakroutily do požadovaného tvaru, a následně se zafixují. Trvalá na řasách vydrží několik týdnů, než začnou vlivem růstového cyklu přirozeně vypadávat. 

Lash lifting řasy natočí podobně jako trvalá

Lash lifting je novější verze trvalé na řasy. Aplikace i výsledky liftingu vypadají velmi podobně jako u trvalé, ale v několika detailech se liší. Tím hlavním je typ použitých natáček. 

V případě lash liftingu jsou to silikonové tyčinky, které se k řasám přilepí. Teprve poté se na řasy aplikuje speciální chemický roztok, který je změkčuje. Řasy se po nanesení roztoku pomocí natáček upraví a natočí přesně tak, jak si představujete, a v požadované poloze se zafixují. 

Zesláblé nebo vypadané řasy po prodloužení?

V první řadě je potřeba podotknout, že vypadávání řas je při prodloužení i trvalé na řasy zcela normální. Prodloužené nebo upravené řasy se totiž řídí přirozeným růstovým cyklem a po několika týdnech přecházejí do klidové fáze a vypadávají. 

Může se ale také stát, že si po prodloužení, liftingu nebo trvalé u řas všimnete nadměrného vypadávání nebo celkového oslabení, které by se objevovat nemělo. Může ho způsobit několik faktorů. 

Nesprávná aplikace umělých řas nebo trvalé

Nesprávná, neodborná nebo nehygienická aplikace trvalé na řasy, liftingu nebo umělých řas může řasy poškodit. Může dojít přímo k jejich neopatrnému vytrhnutí nebo nadměrnému zatížení, které oslabuje vlasové folikuly.

Nekvalitní lepidlo

K prodlužování a trvalé na řasy se používá lepidlo. Ač je určeno speciálně na řasy, vždy je potřeba věnovat pozornost jeho výběru. Nekvalitní lepidlo může vaše řasy podráždit, slepit k sobě nebo jinak poškodit.

Alergická reakce 

Při použití jakéhokoliv chemického přípravku je zvýšené riziko alergické reakce – a u lepidla na řasy tomu není jinak. Při aplikaci umělých řas nebo trvalé na řasy si vždy ověřte, že nemáte alergii na žádnou ze složek lepidla. 

Nedostatečná péče o řasy

Ke krásným, dlouhým a hustým řasám vám bohužel nebude stačit pouhá aplikace prodloužení, liftingu ani trvalé na řasy. Ze všeho nejdůležitější je dopřát řasám správnou péči a výživu. Vyhněte se přípravkům na bázi oleje, nadměrnému tření nebo tahání za řasy a zajistěte řasám dostatek vitamínů a minerálů.

deNatura tip

Přečtěte si také: 5 chyb, které ženy dělají při péči o řasy

Jak zastavit vypadávání řas

Pokud se po prodloužení řas, trvalé na řasy nebo jiném způsobu úpravy řas setkáte s jejich nadměrným vypadáváním, oceníte pár tipů, které jsme pro vás připravili. Jak zastavit nadměrné vypadávání řas?

Dopřejte řasám pauzu od prodlužování

Nezapomínejte, že při příliš časté aplikaci prodlužování nebo trvalé na řasy může docházet k nadměrnému zatěžování a poškozování řas. Pokud po aplikaci pozorujete nadměrné vypadávání, nechte řasy chvilku si od úprav odpočinout. 

Správně se odličujte

Používejte ke každodennímu odličování jemný odličovač bez oleje a vyhněte se drhnutí a tření v okolí řas. Odličujte se poctivě každý den a nechoďte spát s make-upem nebo řasenkou.

Zajistěte řasám výživu

Vlasové folikuly, ze kterých řasy vyrůstají, potřebují dostatek správné výživy, aby mohly produkovat zdravé, silné a dlouhé řasy. Zařaďte do svého jídelníčku potraviny s vysokým obsahem biotinu, vitamínů A, B a C a omega-3 mastných kyselin, případně řasám dodávejte dostatek vitamínů a minerálů pomocí doplňku stravy speciálně určeného pro vlasy a řasy.

#produkty#/vitaminovy-komplex-kategorie-packy/

Buďte k řasám šetrní

Dávejte pozor na tření, drhnutí nebo tahání řas, ať už při odličování, nebo při obyčejném mnutí očí. Řasy jsou velmi jemné a při neopatrném zacházení se mohou snadno poničit.

Vyzkoušejte prodloužení řas pomocí séra

Sérum na řasy představuje šetrnou alternativu k náročnějším procedurám, jako je prodlužování nebo trvalá na řasy. Séra obsahují účinné látky, které působí přímo na vlasové folikuly a zajišťují růst krásných, zdravých řas. Abyste řasy opravdu ochránili a podpořili, vybírejte nejlépe přírodní séra na řasy. 

Přírodní prodloužení řas s růstovým sérem

Prodloužení, lifting nebo trvalá na řasy představují rychlý a jednoduchý způsob, jak dodat řasám délku, objem nebo obojí. Jejich výhodou je okamžitý výsledek, na druhé straně s sebou nesou také určitá rizika a nevýhody. My každopádně zastáváme názor, že nejlepší službu svým řasám prokážete pravidelným používáním přírodního séra na řasy, které navíc dokáže zajistit dlouhodobé výsledky.

Přírodní sérum na řasy deNatura

Proto jsme ke zmíněným metodám prodlužování řas vytvořili šetrnou alternativu – růstové sérum na řasy. Zkombinovali jsme v něm BIO peptidy, vitamíny (B7 – biotin, B5 – panthenol) a extrakty z květů a rostlin v perfektně vyváženém poměru, který zaručuje delší a hustší řasy během několika týdnů.

Růstová séra na rozdíl od umělých řas, liftingu nebo trvalé na řasy pracují s přirozeným růstovým cyklem, kterým řasy procházejí, a vyživují přímo vlasové folikuly. To sice znamená, že si budete na výsledky muset počkat, ale zároveň se můžete těšit na dlouhé, husté a především silné a zdravé řasy.

#produkty#/sera-na-rasy-denatura/

Video příběhy našich zákaznic

Monika Matějková Profesionální kosmetička a testování produktů

Jsem profesionální kosmetička a v deNatuře pomáhám při testování a vývoji nových produktů. Kromě toho mne můžete vidět i na fotkách a videích, které tvoříme. Ve volném čase ráda sportuji, peču a hlavně zkouším různé nové kosmetické produkty.