Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Jak mít husté obočí

Trápí vás slabé, lámavé obočí, které je bez tužky a make-upu sotva vidět? Nebojte! S trochou snahy můžete obočí nejen zachránit, ale také zahustit jako nikdy předtím. A nezáleží přitom, jestli je slabší odjakživa, nebo jestli zesláblo nekonečným vytrháváním a barvením. Pojďme si ukázat několik zaručených tipů a triků, jak mít husté obočí.

5 triků, jak na husté obočí

Tipů a triků, jak získat husté obočí, existuje spousta. My jsme ale našli ty, které opravdu fungují. Zkuste je zkombinovat všechny dohromady, a nebudete se ani stačit divit, jak rychle vám obočí poroste!

Jídlem k hustému obočí

Pokud chcete zdravé a husté obočí, začněte u stravy. Zdravá, pestrá a vyvážená strava vám může výrazně pomoci. Nejen, že některé proteiny a vitamíny podporují konkrétně růst obočí, ale také podporují vaše celkové zdraví. A bez toho byste se o husté obočí snažili marně!

Abyste získali husté obočí, vaše strava by měla obsahovat dostatek následujících živin:

  • Proteiny – Bílkoviny jsou pro růst vlasů a husté obočí základ. Vlasy jsou totiž z velké části tvořeny bílkovinou jménem keratin. Konzumace dostatečného množství proteinů dodává tělu stavební jednotky, ze kterých může vytvářet vlasové buňky. 
  • Vitamín A – Vitamín E se podílí na tvorbě kožního mazu, který zajišťuje vlhkost a hydrataci pokožky vlasů a obočí. Nedostatek vitamínu A poznáte podle suchého, lámavého a řídnoucího obočí.
  • Vitamíny skupiny B – Vitamíny skupiny B, konkrétně biotin, niacin a kyselina pantothenová, jsou pro růst vlasů a obočí klíčové. Zlepšují cirkulaci krve, čímž zajišťují výživu vlasových folikulů a podporují tvorbu nových vlasů a růst hustého obočí.
  • Vitamín C – Vitamín C je silný antioxidant a jako takový chrání vaše vlasové folikuly před působením volných radikálů. Navíc se podílá na tvorbě kolagenu, který dodává vlasům i obočí sílu, pevnost a pružnost – tedy přesně to, co potřebujete ke zdravému a hustému obočí.
  • Vitamín E – Vitamín E pomáhá svými antioxidačními účinky a k tomu zlepšuje prokrvení pokožky. Krev se díky němu snáz dostává k vlasovým folikulům a dodává jim všechny živiny, které potřebují k produkci silného a hustého obočí.

#produkty#/vitaminovy-komplex-kategorie-packy/

Rozprouděte krev

Správná cirkulace krve je pro růst obočí nesmírně důležitá. Vlasové folikuly, ze kterých obočí vyrůstá, jsou totiž krví zásobovány kyslíkem a potřebnými živinami. Pokud se jich k nim krví nedostává dostatek, obočí může začít řídnout. Pokud jsou naopak vyživovány dobře, produkují silné a husté obočí.

Krev můžete do obočí dostat hned několika způsoby. Tím prvním, který se sám nabízí, je pohyb. Cvičení podporuje proudění krve do celého těla, a podporuje tak nejen husté obočí, ale celkové správné fungování organismu.

Pokud se vám zrovna cvičit nechce nebo se chcete zaměřit pouze na obočí, vyzkoušejte masáž obočí. Obočí můžete jemně masírovat prsty (ale pozor, abyste za obočí příliš netahali!) nebo kartáčkem na obočí s měkkými štětinami. 

deNatura tip

V minulosti byly ženy přesvědčeny, že tenké obočí je atraktivnější než to husté. Aby toho dosáhly, obočí si vytrhávaly či voskovaly. Trend se však v průběhu let změnil a dnes by si každý přál spíše husté obočí, které nebude potřebovat každodenní domalovávání a další úpravy. Přečtěte si také náš článek:  Jak získat husté obočí pomocí séra na obočí deNatura

Přírodní oleje obočí vyživí i zahustí

Některé přírodní oleje při pravidelném používání dodají vlasovým folikulům výživu a hydrataci, kterou potřebují k produkci zdravého, hustého obočí. A když jejich aplikaci na obočí spojíte s masáží, a pořádně tak v okolí obočí rozproudíte krev, bude výsledek ještě lepší!

Které oleje jsou nejlepší na husté obočí?

  • Ricinový olej – Ricinový olej díky vysokému obsahu kyseliny ricinolejové proniká až k vlasovým folikulům obočí a pomáhá je hydratovat a vyživovat. Zároveň snižuje zánět a zklidňuje podráždění kolem obočí.
  • Kokosový olej Kokosový olej obočí udržuje hydratované, posiluje vlasové folikuly a zabraňuje ztrátě bílkovin, stavebních jednotek vlasů a obočí. Díky obsahu vitamínu E navíc chrání obočí před volnými radikály.
  • Olivový olej – Olivový olej je bohaté na antioxidanty a vitamín E. Podporuje cirkulaci krve a zajišťuje obočí bohatý přísun kyslíku a živin.

Aloe vera na husté obočí

Přírodní extrakt z aloe vera může vašemu obočí jen prospět. Je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, které podporují růst vlasů a obočí. Obsahuje vitamíny A, C a E a aminokyseliny. Pomáhá vyživovat a hydratovat pokožku obočí a dokáže navrátit sílu i obočí, které je suché, lámavé a poničené barvením.

Je bohaté na enzymy, které se podílejí na exfoliaci pokožky. To znamená, že pleť zbaví odumřelých buněk a podporují vznik nových, zdravých a silnějších. A v neposlední řadě má na starost regulaci kožního mazu. Dohlíží na to, aby se ho netvořilo víc, než pokožka snese, a aby neucpával vlasové folikuly.

Tip od deNatury

Přírodní oleje, gel z aloe vera a další složky sice představují vynikající pomocníky, kteří vám mohou k hustému obočí pomoci, ale rozhodně se nelze spoléhat jen na ně. Proto existují séra na růst obočí, která tyto látky kombinují v ideálním poměru, který zaručuje maximální účinnost.

Sázka na jistotu: sérum na obočí

Pokud chcete zdravé, husté obočí a chcete ho co nejdříve, zkuste všechny předchozí tipy doplnit o používání séra na obočí. Sérum na obočí většinou obsahuje kombinaci účinných látek, které svým působením podporují růst delšího, hustšího a silnějšího obočí

Mezi látky, které v séru na obočí typicky najdete, patří vitamíny, peptidy a rostlinné výtažky. Při pravidelné aplikaci malého množství séra na obočí tyto látky mohou efektivně působit na vlasové folikuly v obočí a jejich aktivitu. 


Při výběru séra věnujte největší pozornost právě jeho složení. Hledejte nejlépe takové, které v co nejvyšší míře využívá sílu přírodních složek, a ujistěte se, že v něm nejsou látky, které vaši pokožku dráždí. 

#produkty#/sera-na-oboci-denatura/

Čemu se vyhnout, když chcete husté obočí

Kromě triků, které růst vašeho obočí podpoří, jsou i věci, které ho naopak zpomalí, nebo dokonce úplně zastaví. Podívejte se, čemu byste se měli vyhnout, aby obočí zhoustlo podle vašich představ.

Opatrně s trháním obočí

Vytrhávání sice patří k běžné péči o obočí, ale nic se nemá přehánět. Chloupky v obočí jsou velmi citlivé a křehké, a pokud jich vytrháte moc najednou nebo za ně zatáhnete špatným směrem, mohou se poškodit. Lepší je obočí načesat kartáčkem do správného směru či si jej nechat profesionálně zastříhnout a upravit.

deNatura tip:

Perfektní tvar obočí skutečně existuje! Jen je pro každý typ obličeje trochu jiný, a tak může být občas trochu složité ten správný tvar najít. Přečtěte si také: Jak vytvořit perfektní tvar obočí

Při trhání obočí respektujte jeho přirozený tvar a nevytrhejte moc chloupků najednou. Mohli byste strávit i několik měsíců čekáním, než vám dorostou, a hustého obočí byste se už nemuseli dočkat nikdy.

Tahání a tření obočí škodí

Jak už bylo řečeno, obočí je zkrátka velmi citlivé. Pokud jeho vlasové folikuly nadměrně zatěžujete, můžete je oslabit. Děje se to například při tření, tahání obočí nebo jiné mechanické zátěži. 

Buďte proto kolem obočí opatrní – místo tření obličeje ručník jen přikládejte, při masáži obočí a nanášení přípravků buďte jemní a za obočí netahejte.

Zajímá vás, jak si s řídkým a nevýrazným obočím poradily naše zákaznice? Přečtěte si jejich příběhy.

Stres oslabí i obočí

Chronický stres, ať už doma, nebo v práci, oslabuje celý organismus – obočí nevyjímaje. Tělo při stresu produkuje stresový hormon kortizol. Dlouhodobě vysoké hladiny kortizolu mohou donutit vlasové folikuly přejít do tzv. telogenní fáze, ve které z folikulu dočasně nevyrůstá vlas nebo obočí. 

Čím déle stres trvá, tím více folikulů je ohroženo negativním působením kortizolu. Postupně tak vaše obočí začne řídnout, bude mít sklony k lámavosti a nebude vypadat ani trochu zdravě.

Kouření neprospívá ničemu – ani obočí

Pokud vás neodradily všechny ostatní negativní důsledky kouření, mohl by vás odradit alespoň jeho vliv na obočí. Chemické látky obsažené v cigaretovém kouři, jako je nikotin, oxid uhelnatý a dehet, zužují cévy. K vlasovým folikulům obočí se tak nedostává tolik krve, aby dodalo obočí všechny potřebné živiny a kyslík. 

Bez výživy obočí postupně slábne a začne také vypadávat. Dlouhodobé působení škodlivých látek v cigaretovém kouři může dokonce vést k nevratnému poškození folikulů, kvůli kterému byste se s hustým obočím museli rozloučit.

S obočím je to jako s každou jinou částí těla. Když se budete zdravě a vyváženě stravovat, přijímat dostatek vitamínů a vyhnete se škodlivým vlivům, brzy se dostaví viditelné výsledky. A pokud vaše obočí potřebuje tak trochu nakopnout, přidejte kvalitní přírodní sérum, se kterým se hustého obočí dočkáte už za pár týdnů!

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!