SLEVA 20 % na výhodné balíčky pro maminku s dcerou s kódem denmatek20

Laminace obočí: co to je a jak probíhá?

Laminace obočí dokáže narovnat a usměrnit jednotlivé chloupky, vytvořit plnější dojem a celkově obočí zvýraznit. Jaké jsou jeho výhody, jak se o laminované obočí starat a pro koho je laminace vhodná? A je nutné za laminací zamířit do kosmetického salonu, nebo ji zvládnete i sami doma? V tomto článku přinášíme odpovědi na všechny vaše otázky o laminaci obočí!

Co je to laminace obočí

Laminace obočí patří k oblíbeným způsobům, jak zkrášlit a zvýraznit obočí. Jedná se o jednoduchý kosmetický zákrok, který si můžete nechat udělat ve většině kosmetických salonů – ale s trochou snahy ho bez problému zvládnete i doma. 

Spočívá v použití speciálního roztoku, pomocí nějž se jednotlivé chloupky narovnávají a fixují. Po laminaci je obočí možné vyčesat do takového tvaru, jaký se vám líbí. Jaké jsou výhody laminace obočí?

Obočí působí plnější

Díky narovnání a nadzvednutí chloupků vypadá i poměrně řídké obočí o něco plnější a výraznější.

Drží požadovaný tvar

Jednotlivé chloupky v obočí se obvykle kroutí a může být náročné dostat je do konkrétní polohy. Díky laminaci je to jednodušší, a obočí tak působí upraveněji.

deNatura tip

Přečtěte si také: Jak vytvořit perfektní tvar obočí

Roztok chrání obočí

Roztok, který se aplikuje na jednotlivé chloupky, vytváří ochrannou vrstvu. Chrání tak chloupky před každodenním působením větru, chladu nebo UV záření, které je může poškozovat a oslabovat.

Laminace obočí doma, nebo v salonu?

Laminace je efektivní způsob úpravy obočí, díky kterému je obočí plnější, upravenější a výrazněji definované. A to nejlepší? Tuto úpravu zvládnete úplně klidně i doma! Někdo ovšem preferuje laminaci obočí v kosmetickém salonu – ať už proto, že u kosmetičky se nemusíte o nic starat, nebo proto, že ne každý má zkrátka s úpravou obočí zkušenosti. 

Jak probíhá laminace obočí v salonu

Profesionální laminace obočí v salonu je jednoduchý kosmetický zákrok, na který je potřeba vyhradit si zhruba hodinu času. Celá procedura začíná očištěním obočí, odmaštěním a zbavením nečistot. Kosmetička také může vytrhat přebytečné chloupky, ale u laminace obočí to obvykle není nutné. 

Následuje změkčení chloupků v obočí pomocí speciálního přípravku, které trvá 10–15 minut. Změkčením se změní struktura chloupku tak, aby se s ním lépe manipulovalo a jeho úprava byla snazší. 

Dalším krokem je samotná laminace. Kosmetička chloupky vyčeše do požadovaného tvaru a nanese na ně fixační roztok. Následně přes obočí natáhne fólii a nechá přípravek několik minut působit.

Velmi častá je také kombinace laminace obočí s barvením, které může představovat další krok. Je důležité vědět, že laminace barvu zvýrazní. Raději proto zvažte, zda je barvení po laminaci potřeba. Na závěr se na obočí nanáší hydratační krém, který chloupky vyživí a dodá jim působivý objem. Výsledky laminace obočí v kosmetickém salonu vám vydrží zhruba měsíc a poté je potřeba proceduru podstoupit znovu. 

deNatura tip

Přečtěte si také: Tetování obočí: vše, co potřebujete vědět

Jak na domácí laminaci obočí

Pokud ale nechcete pravidelně absolvovat úpravu obočí v kosmetickém salonu, nemusíte. S laminací obočí si totiž poradíte i doma. Existuje několik způsobů, jak laminovaného obočí v pohodlí domova dosáhnout – buď si můžete pořídit laminační sadu, nebo fixační mýdlo na obočí. Sada vás vyjde o něco dráž, ale její účinky vydrží podobně dlouho, jako kdybyste si laminaci obočí nechali udělat v salonu. Aplikace mýdla je jednodušší a rychlejší, na druhou stranu se ale obvykle jedná o úpravu, která vám vydrží pouze jediný den.

Jak laminovat obočí doma?

  1. Obočí důkladně vyčistěte. Odličte ho a nejlépe také důsledně odmastěte. 
  2. Malým kartáčkem, který najdete v laminační sadě (většinou bývá přibalen i u fixačního mýdla), obočí pročešte a upravte do požadovaného tvaru. Kartáček také vyčeše případné zbylé nečistoty.
  3. Začněte aplikovat fixační přípravek nebo mýdlo. Přípravek nanášejte ve směru vyčesávání chloupků, odspodu nahoru.
  4. Pomocí vatového tamponku opatrně odstraňte přebytečný krém kolem obočí.
  5. Nechte fixační přípravek působit (obvykle 5 minut, ale řiďte se pokyny výrobce).
  6. Naneste neutralizační roztok a nechte jej opět několik minut působit.
  7. Obočí ještě na závěr vyčešte pomocí kartáčku, aby mělo opravdu přesně ten tvar, který si představujete. 

Laminace obočí před a po: příprava a péče

Laminace obočí je sice jednoduchý zákrok, ale pokud chcete, aby vám jeho účinky vydržely co nejdéle, je potřeba o obočí správně pečovat. Pojďme se proto podívat, jak se na laminaci obočí připravit a jak se o obočí starat, aby laminace vydržela. 

Jak se připravit na laminaci obočí

Příprava na laminaci obočí není vůbec náročná. Vlastně nemusíte dělat prakticky nic – ba naopak, existuje pár věcí, kterým byste se měli vyhnout.

Nevytrhávejte obočí

Několik týdnů před laminací se vyhněte vytrhávání chloupků pinzetou nebo jejich depilaci. Budete tak mít k dispozici dostatek chloupků, které bude možné laminovat, a obočí bude po laminaci působit dostatečně plně a hustě. Pokud bude potřeba některé chloupky vytrhnout, postará se o to kosmetička.

Pozor na sluníčko

Spálená pokožka je citlivější, a laminace by tak pro vás mohla být pěkně nepříjemná. Dejte si pozor na to, abyste si pokožku v oblasti obličeje nespálili.

Nepoužívejte make-up

V den aplikace laminace se ideálně nemalujte, případně se alespoň vyhněte make-upu obočí. Do obočí se tak nedostane tolik mastnoty a kosmetička nebude muset trávit příliš času čištěním a odličováním.

Jak se starat o obočí po laminaci

Pokud si chcete efekt laminace obočí užít co nejdéle, věnujte obočí dostatečnou péči. Po samotné laminaci se většinou od kosmetičky dozvíte vše důležité. Jaká opatření byste měli dodržovat po laminaci obočí?

Vyhněte se vlhkosti a sluníčku

V prvních 24–48 hodinách se snažte obočí nenamáčet a vyhýbejte se UV záření (přímému slunci, soláriu…). Nechte chloupky v suchu, bez jakýchkoliv přípravků. I s mytím obyčejnou vodou zkuste vydržet alespoň do druhého dne.

Hydratujte a vyživujte

Ať máte obočí upravené laminací, nebo ne, zaslouží si hydrataci a výživu. Chloupky tak budou zdravé a silné a bude to na nich vidět. Můžete použít hydratační krémy, séra nebo některé oleje.

#produkty#/pletova-kosmetika/

Pro koho je laminace obočí vhodná

Laminace obočí může být vhodná pro každého – dokáže zvýraznit a vyplnit řídké, tenké obočí, ale také dodá řád a upravený vzhled hustému, neposlušnému obočí. Obvykle ji proto vyhledávají lidé (zdaleka nejde jen o ženy, i muži mohou svému neposlušnému obočí dopřát usměrnění v podobě laminace), kteří chtějí výraznější, ale přirozeně vypadající orámování obličeje, ale nechtějí se úpravě obočí věnovat každé ráno.

Než se ale pro laminaci obočí definitivně rozhodnete, konzultujte úpravu s kosmetičkou. I když se laminace hodí pro jakýkoliv typ obočí, ne každému nutně sedne. Pokud máte obočí opravdu extrémně tenké, může být spíše na škodu. Nedoporučuje se také lidem s nízkým čelem, které by vyčesané, zvýrazněné obočí opticky ještě zkrátilo.

Výraznější obočí se zárukou

Laminace dokáže vytvořit dojem plnějšího, výraznějšího obočí. Pokud ale máte obočí řídké nebo krátké, výsledek nemusí být ohromující, jak možná doufáte. Zkuste účinek laminace podpořit sérem na obočí, které zajistí chloupkům výživu a podpoří jejich růst.

Sérum na obočí deNatura je tvořeno kombinací BIO peptidů, vitamínů a rostlinných extraktů, která je zárukou hustšího a plnějšího obočí. Podporuje totiž přímo vlasové folikuly, ze kterých chloupky vyrůstají, a jeho účinky jsou tak dlouhodobé. Sérum na obočí představuje skvělý způsobit, jak podtrhnout výsledky laminace a získat opravdu plné a výrazné obočí.

A to nejlepší? Účinky séra na obočí jsou 100% garantované. Naše sérum totiž skutečně funguje – je to ověřeno klinickými testy, námi samotnými a hlavně stovkami spokojených zákaznic. Proto vám vrátíme celou částku, pokud do tří měsíců neuvidíte výsledky. A to stojí za vyzkoušení.

#produkty#/sera-na-oboci-denatura/

Monika Matějková Profesionální kosmetička a testování produktů

Jsem profesionální kosmetička a v deNatuře pomáhám při testování a vývoji nových produktů. Kromě toho mne můžete vidět i na fotkách a videích, které tvoříme. Ve volném čase ráda sportuji, peču a hlavně zkouším různé nové kosmetické produkty.

Raději slovenštinu?

Tento článek si můžete přečíst i ve slovenské verzi! Stačí navštívit náš slovenský web.

Číst ve slovenštině