SLEVA 20 % na výhodné balíčky pro maminku s dcerou s kódem denmatek20

Jak zvolit správnou řasenku pro váš typ řas?

Podle čeho vybíráte řasenku? Podle recenzí, určení, barvy? To jsou sice všechno důležité parametry, ale nezapomínejte na ten nejdůležitější – typ vašich řas. Každé řasy jsou trochu jiné a každé potřebují od řasenky trochu jinou péči. Podívejte se, jaká řasenka je nejlepší právě pro váš typ řas!

Proč vybírat řasenku podle typu řas

Říkáte si, proč se vlastně zabývat složitým výběrem, když můžete v drogerii popadnout první řasenku, která vám přijde do cesty? Ačkoliv může být lákavé upřednostnit rychlý a snadný nákup před zdlouhavým vybíráním, věřte nám, že správně zvolená řasenka za to stojí

Dokáže totiž zohlednit přirozené vlastnosti vašich řas, zvýraznit jejich přednosti a zakrýt nedostatky, aby vám pomohla k dokonalému výsledku. A když si kromě toho pravého typu řasenky najdete i vyhovující kartáček, stane se líčení vaší nejoblíbenější činností!

Z jakých typů řasenek vybírat

Začněme přehledem toho, z jakých typů řasenek vlastně můžete vybírat. Každá řasenka je samozřejmě trochu jiná, a některé dokonce kombinují rovnou několik z uvedených efektů. Pro základní přehled je ovšem dobré znát následující typy řasenek.

Prodlužující řasenka

Jak název napovídá, prodlužující řasenka má za úkol vašim řasám dodat délku. A nejde jen o optický klam – prodlužující řasenka totiž často obsahuje složky, jako jsou polymery nebo vlákna, které při aplikaci přilnou k řasám. Vytvoří tak v podstatě „nástavbu“ a skutečně řasy dočasně prodlouží.

Objemová řasenka

Objemová řasenka je navržena tak, aby vašim řasám dodala hustotu a objem. Obvykle toho dosahuje kombinací hutnějšího složení a mohutného kartáčku, který dokáže řasy obalit větším množstvím produktu. Výsledkem je výraznější pohled a dojem plnějších řas.

deNatura tip

Vyzkoušejte řasenku deNatura! Kromě maximálního objemu a zahuštění řas se zvládne postarat také o jejich prodloužení, zvýraznění, natočení a výživu – a zastane tak funkci hned několika řasenek najednou.

Řasenka pro natočení 

Řasenka s natáčecím efektem umí řasy nadzvednout a natočit. Využívá k tomu nejen speciální složení, ale také zahnutý kartáček, kterým řasy při nanášení řasenky rovnou od kořínků nadzvedáváte. Výsledkem je elegantní dojem a zvýraznění očí.

Řasenka pro citlivé oči 

Máte citlivé oči? To ještě neznamená, že jsou pro vás řasenky zapovězené! Jen je potřeba volit je opatrněji. Pro citlivé oči a ty, kdo nosí kontaktní čočky, jsou vhodné řasenky s hypoalergenním složením, které minimalizuje riziko podráždění a alergické reakce. Řasenky pro citlivé oči jsou obvykle bez jakékoliv parfemace a v ideálním případě obsahují šetrné přírodní složky

Voděodolná řasenka

Do náročnějších podmínek, na sport či k vodě se hodí voděodolná řasenka. Obsahuje voděodolné látky, které kolem řas vytvoří bariéru a brání rozmazávání a roztékání řasenky, když přijde do kontaktu s vodou. U voděodolných řasenek je ovšem potřeba věnovat dostatek času šetrnému odličování, protože na řasách drží o něco vytrvaleji než ty běžné a drsné odstraňování by mohlo poškodit řasy.

Vyživující řasenka

Některé řasenky toho umí ještě o něco víc než jen dočasně zvýraznit řasy. Vyživující řasenka obsahuje složky, jako jsou hydratační látky, vitamíny nebo oleje, díky kterým se při aplikaci řasenky zároveň dostávají živiny k vlasovým folikulům řas. Vyživující řasenka tak dlouhodobě posiluje folikuly a vede k růstu silnějších, zdravějších řas.

deNatura tip

Chcete svým řasám dodávat dlouhodobou výživu, a ne jen jednorázové zvýraznění? Vyzkoušejte naše růstové sérum na řasy! Obsahuje bio peptidy, vitamíny a rostlinné extrakty, které vašim řasám dopřejí dávku živin, jež potřebují ke zdravému růstu.

#produkty#/sera-na-rasy-denatura/

Jaké typy kartáčků řasenek existují

Při výběru řasenky nezáleží pouze na jejím složení. O tom, jaký bude mít efekt, rozhoduje i typ kartáčku. Ten má také vliv na to, jak dobře se vám řasenka bude nanášet. 

#produkty#/objemova-rasenka-kategorie/

Rovný kartáček

S rovným kartáčkem bez jakéhokoliv zakřivení a záhybů se setkáte velmi často. Umožňuje především rovnoměrné, pravidelné nanesení řasenky s přirozeně vypadajícím výsledkem. Dlouhý rovný kartáček je typický zejména pro prodlužující řasenky. Rovné kartáčky se obvykle velmi snadno používají.

Prohnutý kartáček

Můžete narazit také na ohnuté, zešikmené nebo mírně zakřivené kartáčky. Jejich úkolem je usnadnit vám aplikaci řasenky tím, že lépe kopírují tvar linie řas. Jednodušeji s nimi dosáhnete až ke koutkům očí, a pokud se s prohnutým kartáčkem naučíte pracovat, může vám pomoci k opravdu rovnoměrnému nanesení řasenky a bezchybnému výsledku

Mohutný kartáček

Některé řasenky mají velké, huňaté kartáčky, které jsou hustě osázené štětinami. Díky tomu s nimi jedním tahem nanesete větší množství produktu a vytvoříte plný, dramatický dojem. V kombinaci s hutnějším složením se proto používají zejména u objemových řasenek.

Zúžený kartáček

Dalším typem je kartáček, který se směrem ke špičce postupně zužuje – jeho štětinky jsou tedy u špičky kratší a řidší. S tímto typem kartáčku dokážete při nanesení řasenky lépe oddělit jednotlivé řasy a celkově si udržet větší kontrolu nad tím, kam řasenku aplikujete. Se zúženým kartáčkem se setkáte u prodlužujících řasenek, u kterých je rovnoměrné nanesení řasenky klíčové.

Tip pro oddělení řas

Potřebujete řasy po nanesení řasenky oddělit? Použijte praktický oddělovač řas! Ten náš vám navíc poslouží i jako kartáček na obočí.

Jak vybrat řasenku podle typu řas

Už víte, jaké typy řasenek existují a s jakými kartáčky se u nich můžete setkat. Pojďme se tedy podívat na to, jakou řasenku v té záplavě druhů vlastně hledat, aby splnila vaše očekávání. Nejlepšího výsledku totiž dosáhnete, když si vyberete řasenku podle vašeho typu řas. 

Řasenka pro rovné řasy

Máte od přírody rovné řasy bez viditelného zakřivení? I když jsou možná zároveň obdivuhodně dlouhé nebo husté, rovné řasy často nevyniknou. Mohou totiž vytvářet dojem přivřených očí, a váš pohled je tím pádem tlumenější a unavenější.

Problém s krátkými řasami snadno vyřeší řasenka pro natočení. Vybírejte takovou, která má zahnutý kartáček. Díky němu při aplikaci řasy rovnou od kořínků nadzvednete a dodáte jim přirozené natočení. A pokud chcete opravdu výrazný efekt, použijte před aplikací řasenky kleštičky pro natočení řas.

Pozor!

Kleštičky pro natočení řas vždy používejte před nanesením řasenky a dalších produktů. V opačném případě by se řasy mohly zlomit a nevratně poškodit.

Řasenka pro krátké řasy

Trápí vás krátké, tenké řasy? Tento typ řas působí obvykle nevýrazným dojmem, i když je jsou třeba poměrně husté. Pokud máte navíc světlý pigment, často jsou krátké řasy kolem očí sotva vidět. 

Pro krátké řasy zvolte prodlužující řasenku, která každou řasu „obalí“ vlákny a viditelně je prodlouží. Svou ideální řasenku poznáte podle rovného nebo zúženého kartáčku. Optimální je také zvolit řasenku s lehkou texturou, která jemné řasy příliš nezatíží.

Řasenka pro řídké řasy

Velmi častým problémem, obzvlášť u těch, kdo používají umělé řasy, jsou řídké, nevýrazné řasy. Mohou být způsobeny neopatrným zacházením a vytrhnutím, ale také nedostatečnou výživou vlasových folikulů, které tak nemohou produkovat dostatečně silné a zdravé řasy. Celkově pak řasy působí nevýrazně a mnohdy nerovnoměrně.

Při problému s řídkými řasami sáhněte po objemové řasence. Díky speciálnímu kartáčku a hustému složení vaše řasy obalí produktem a přidá jim na hustotě a plnosti. Dokáže tak vyplnit případné mezery a vytvořit výraznější dojem.

Řasenka pro citlivé řasy

Dalším problémem jsou pak citlivé oči, které při kontaktu s dráždivými látkami zarudnou, svědí nebo pálí. V tomto případě budete muset věnovat zvýšenou pozornost hlavně složení řasenky.

Pro citlivé oči doporučujeme použít řasenku s hypoalergenním složením. Ideální je taková, která obsahuje šetrné přírodní složky bez chemických konzervantů a parfemace. Výhodou je také kartáček s měkkými štětinkami, které vaše oči nepodráždí. 

deNatura tip

Přečtěte si o složení naší přírodní řasenky deNatura.

Řasenka deNatura

#produkty#/objemova-rasenka-kategorie/

Hledáte řasenku, která toho zvládne víc najednou? Chcete, aby prodlužovala, zahušťovala, natáčela řasy, vyživovala řasové folikuly, a k tomu všemu byla navíc nejlépe i voděodolná? Máme pro vás řešení.

Přesně taková je totiž přírodní řasenka deNatura. Zastane hned několik funkcí, na které byste jinak potřebovala celý arzenál řasenek, a je tak vhodná téměř pro všechny typy řas. 

prodlužující efekt, dodává řasám výrazný objem a díky obsahu pigmentu je také ztmavuje. Lehce zahnutý kartáček usnadňuje nanášení a pomáhá řasy lehce natočit pro výraznější pohled. Je voděodolná, takže zvládne celý den bez drolení a obtiskávání. Navíc obsahuje několik složek z růstového séra a řasy zároveň vyživuje a hydratuje, aby byly delší a hustší dlouhodobě. A k tomu všemu je vyrobená z přírodních látek, takže je vhodná i pro citlivé oči. Zkrátka ideální řasenka, díky které bude váš výběr o něco jednodušší.

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!

Žijete na Slovensku?

Pak vás jistě potěší, že deNatura je teď plně k dispozici i slovenským zákaznicím! Pokud vás zaujala naše objemová řasenka, můžete si ji snadno objednat na našem slovenském webu.

Přejít na slovenský web