Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 900 Kč

Jak získat husté obočí pomocí séra na obočí deNatura

Doby, kdy módním trendům vládlo obočí v podobě tenké čárky, už jsou tytam. Dnes se naopak za symbol krásy považuje výrazné, husté obočí, které dokonale rámuje obličej. Jenže ne každá žena má na takové obočí štěstí, obzvlášť pokud v minulosti holdovala přehnanému vytrhávání. Naštěstí existují způsoby, jak hustého obočí spolehlivě dosáhnout – i bez make-upu a vykreslování. Přečtěte si, jak na to! 

Jak funguje sérum na obočí

Výběr těch správných složek, kombinování jejich přesných poměrů a vývoj séra na obočí je komplexní, náročný proces, který nám v deNatuře zabral spoustu času. Samotné fungování séra je ale ve své podstatě velmi jednoduché – a v tom tkví krása přírodní kosmetiky.

Účinnost našeho séra je postavena na kombinaci vybraných aktivních látek, které mají vědecky prokázaný vliv na růst obočí. Některé z nich mu dodávají potřebnou výživu, některé podporují cirkulaci živin, jiné ho chrání před působením okolního prostředí. Všechny ale přispívají k tomu, že vlasové folikuly v oblasti obočí takříkajíc proberou a začnou postupně produkovat silnější a silnější chloupky, které tvoří obočí. 

Za jak dlouho budete mít husté obočí

Protože se jedná o přírodní způsob stimulace vlasových folikulů, nemůžete očekávat, že se změna projeví hned. Na druhou stranu ale platí, že jakmile se výsledky dostaví, vydrží vám dlouhodobě – tedy dokud folikulům i nadále dopřáváte vše, co potřebují. Než se na cestu za hustým obočím vydáte, je dobré vědět, že je u každého jinak dlouhá. Zatímco někdo si prvních výsledků všimne už během prvních týdnů, jiný si na ně počká i déle než měsíc.

Růstový cyklus obočí

S tím, za jak dlouho se účinky séra na obočí projeví, má co dočinění mimo jiné růstový cyklus obočí. Každý vlasový folikul totiž prochází několika fázemi růstu, které se neustále opakují. Porozumění tomuto cyklu vám pomůže porozumět tomu, proč se výsledky u každého projeví za jinak dlouhou dobu. 

Anagenní fáze cyklu

Při anagenní fázi cyklu dochází k aktivnímu růstu chloupku. Buňky ve vlasové cibulce se rychle dělí, což způsobuje růst obočí (ale samozřejmě také řas nebo vlasů) do délky. Délka anagenní fáze se liší v závislosti na genetice, věku a dalších individuálních faktorech, ale u obočí se obvykle pohybuje mezi 30 a 45 dny.

Katagenní fáze cyklu

Přechodná (katagenní) fáze je obdobím mezi fází aktivního růstu a odpočinkem vlasového folikulu. Folikul se zmenšuje a odděluje se od struktury, která ho zásobuje živinami. Tato fáze trvá přibližně dva týdny.

Telogenní fáze cyklu

V telogenní (klidové) fázi přestává chloupek růst. Vlasový folikul se v tuto chvíli začíná připravovat na to, aby mohl celý cyklus začít znovu a vytvořit na místě starého chloupku nový. Tato fáze končí vypadnutím původního chloupku, na jehož místě začíná vyrůstat nový. 

Cesta za hustým obočím

Ve chvíli, kdy začnete používat sérum, začnou k vašemu obočí pronikat živiny, které jsou v něm obsažené. Dodávají vlasovým folikulům přesně to, co potřebují, a stimulují tak jejich činnost

Folikuly začínají produkovat silnější a zdravější chloupky. To se ovšem ve větší míře projeví až na další „generaci“ chloupků, které začnou vyrůstat z dobře vyživovaných folikulů. A odtud pramení rozdíly v době, za kterou uvidíte první výsledky – pokud je velké množství vašich folikulů na začátku anagenní fáze, bude chvíli trvat, než stávající chloupky vypadnou a nahradí je nové, silnější. Jestliže je ale naopak hodně folikulů na konci anagenní fáze, případně v klidové fázi, můžete silnější a hustší chloupky zaznamenat už poměrně brzy. 

Co se stane, když sérum přestanete používat

Účinky séra jsou postaveny na tom, že se folikulům dostává všechna výživa, kterou potřebují k tomu, aby fungovaly na plné obrátky. Pokud jim ji přestanete dodávat, začnou se postupně vracet do původního stavu před sérem. 

Máme pro vás ale dobrou zprávu. Po úvodní růstové kúře, která trvá zhruba tři měsíce, už vlasové folikuly nepotřebují výživu přijímat tak intenzivně. Od používání každý den tak můžete přejít na méně častou aplikaci (zhruba 3x týdně), která vám pomůže výsledky udržet klidně navždy. 

Složení séra pro husté obočí

#produkty#/serum-na-oboci-kategorie/

Za účinky séra na obočí deNatura nestojí žádná kouzla ani triky, ale účinné složení, které spoléhá na sílu přírodních složek, aktivních látek a jejich pečlivě poskládaných kombinací. Zakládáme si totiž na tom, že v naší kosmetice využíváme co nejvyšší podíl přírodních složek a vybíráme kvalitní aktivní látky, které přinášejí ty nejlepší, dlouhodobé výsledky. Co všechno v séru na obočí najdete?

Peptidy

Peptidová sloučenina myristoyl pentapeptid-17 stimuluje růst chloupků v obočí tím, že podporuje proliferaci buněk ve vlasových folikulech. Dokáže přimět buňky k tomu, aby produkovaly více keratinu, bez něhož se růst obočí neobejde. Biotinoyl tripeptide-1 pak folikuly vyživuje, zpomaluje jejich stárnutí a brání předčasnému vypadávání. To ve výsledku znamená, že chloupky v obočí rostou rychleji, jsou silnější, tlustší a hustší – a celé obočí se tak viditelně zvýrazní.

Rostlinné extrakty

V našem séru najdete také kombinaci rostlinných výtažků, které vlasové folikuly v oblasti obočí vyživují, chrání, prokrvují a stimulují jejich činnost. Abychom dosáhli co nejlepších výsledků, zvolili jsme kořen puškvorce, který vyniká antioxidačními vlastnostmi, ženšen, kropenáč, serenou plazivou a extrakt z dýňového semínka. Tato kombinace totiž obsahuje velké množství antioxidantů, flavonoidů, esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálních látek, které vlasové folikuly v obočí vyživují, posilují a přispívají ke zdravému růstu obočí. 

Synergicky pracující složky

O výživu, hydrataci a posílení vlasových folikulů se v séru stará i několik dalších složek, které díky vzájemné synergii vytvářejí skutečně účinnou kombinaci. Kyselina hyaluronová jim poskytuje hydrataci a zabraňuje vysušování, panthenol je kromě hydratace i zklidňuje a vitamín E podporuje růstový cyklus obočí. Důležitou složkou je také biotin, který pomáhá přeměňovat živiny na energii, podílí se na tvorbě keratinu a restrukturalizaci obočí. Podporuje tak jeho zdravý, rychlý růst. 

S biotinem se v přírodní kosmetice setkáte poměrně často. Má totiž pozitivní vliv nejen na obočí, ale také vlasy, řasy nebo nehty. Navíc plní v těle celou řadu životně důležitých funkcí. Zajímá vás více informací o tom, jak se biotin stará o vaši krásu? Přečtěte si také náš článek:

Biotin, méně známý vitamín krásy, který v těle plní řadu zásadních funkcí

Jak podpořit fungování séra na obočí

Používání séra na obočí je velmi efektivní způsob, jak růst chloupků podpořit a získat zdravé, silné a husté obočí. Není to ale samozřejmě to jediné, co pro své obočí můžete udělat. Existují i další návyky, které mohou růst obočí alespoň částečně podpořit. A když už se odhodláte dopřát svému obočí výživu v podobě séra, stojí za to udělat pro jeho růst maximum. 

Strava pro husté obočí

Stravování samo o sobě k růstu hustého obočí nestačí, ale může k němu výrazně přispět. Určité množství vitamínů, minerálů a dalších živin prospěšných pro vlasové folikuly totiž můžete získat i ze zdravé, pestré stravy, která zahrnuje následující:

    • Bílkoviny – Bílkoviny tvoří základ struktury chloupků v obočí, a aby správně rostlo, měly by tvořit i určitou část vašeho jídelníčku. Zařaďte do svého jídelníčku zdroje libových bílkovin, jako je drůbež, ryby, vejce, luštěniny, ořechy a tofu.
    • Omega-3 mastné kyseliny – Omega-3 mastné kyseliny, které si tělo nedokáže samo vyrobit, vynikají významnými účinky na zdraví vlasů, řas i obočí. Udržují je hydratované, podporují prokrvení a snižují jejich lámavost. Ke skvělým zdrojům omega-3 mastných kyselin patří losos, makrela, sardinky, lněná semínka, chia semínka a vlašské ořechy.
    • Železo – Tento minerál, který zabraňuje řídnutí obočí, podporuje imunitu a napomáhá při transportu kyslíku, najdete v potravinách, jako je libové maso, drůbež, ryby, čočka, fazole, tofu, špenát a obohacené obiloviny.
    • Zinek – I zinek hraje v růstu vlasů důležitou roli, obzvlášť co se týče dělení a růstu buněk. Najdete ho například v hovězím a jehněčím mase, dýňových semínkách, cizrně a kešu oříšcích.
    • Vitamín A, C a E

Tip od deNatury

Chcete svému obočí dopřát co nejúčinnější kombinaci vitamínů a minerálů? Vyzkoušejte také náš vitamínový komplex, který je navržený speciálně pro podporu vlasových folikulů, pokožky a nehtů. Obsahuje 27 účinných látek v bioaktivní formě, které se postarají nejen o váš krásný vzhled, ale také podpoří zdraví hormonálního systému a fungování celého těla.

#produkty#/vitaminovy-komplex-kategorie-packy/

Správná péče o obočí

Aby bylo zdravé, silné a rychle rostlo, musíte se o obočí samozřejmě také dobře starat. Existuje několik návyků, které byste si měli osvojit – a také pár, kterým byste se rozhodně měli vyhnout!

  • Dejte si pauzu od trhání obočí
  • Pročesávejte obočí pomocí kartáčku
  • Upravujte obočí šetrně a podle našeho návodu
  • Dopřejte obočí občasnou jemnou masáž pro podporu cirkulace krve
  • Důkladně obočí čistěte a odličujte

Tip od deNatury

Neroste vaše obočí tak rychle, jak byste si přáli, je oslabené, nebo dokonce vypadává? Nebojte, nic není ztraceno! Přečtěte si vše o tom, jak obočí vlastně roste, co má vliv na jeho vypadávání a jak růst pořádně nastartovat:

4 tipy, jak urychlit růst obočí

Co když se hustého obočí nedočkáte?

Účinností našeho séra na obočí jsme si naprosto jistí. I když se může lišit to, za jak dlouho se u vás výsledky projeví, nejpozději do tří měsíců je můžeme slíbit úplně všem. A to s takovou jistotou, že pokud by se náhodou nedostavily, vrátíme vám celou částku za růstové sérum. 

Na základě našich zkušeností ale tuto garanci nebudete muset využít – sérum totiž u většiny zákaznic funguje přesně tak, jak má. Dosvědčují to i stovky recenzí žen, které už sérum na obočí vyzkoušely.

Recenze našich zákaznic

 

Laura Brázdová Správa sociálních sítí

Mým hlavním úkolem je plánování a tvorba obsahu na sociálních sítích a jejich denní správa. Tvořím zejména na platformy Instagram a Facebook, kde také odpovídám na vaše zprávy a komentáře. Miluju tanec, cestování a čas strávený s rodinou či přáteli!